Retete culinare

Ciorba de porc cu ciuperci

Retete culinare: Ciorba de porc cu ciuperci

Ciorba de porc cu ciuperci



Ingrediente reteta:


  1. 300 gr. oase de porc cu putina carne

  2. 1 kg. ciuperci

  3. 2 morcovi

  4. 1 telina mica

  5. 1 radacina patrunjel

  6. 1 gulie

  7. 2 cepe

  8. 3 catei de usturoi

  9. 2 galbenusuri

  10. 150 gr. smantana

  11. otet sau zeama de lamaie

  12. sare

  13. piper



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Se spala bine oasele de porc si legumele dupa care se pun la fiert cu 2 litri de apa rece si cu o lingurita cu sare, iar in timp ce fierbe se tot indeparteaza spuma. Odata fierte oasele se curata carnea de pe ele si se marunteste. Supa ramasa se stecoara si se pune pe foc in alta oala. Ciupercile se curata si se oparesc in apa cu putina sare, apoi se scurg in strecuratoare, se trec printr-un jet de apa rece si se taie in fasii de 1 centimetru. Odata taiate ciupercile se pun la fiert in supa timp de 25-30 de minute, dupa care se pune carnea, sarea si piper dupa gust. La sfarsit se pune usturoiul zdobit, se opreste focul si se drege cu galbenusurile batute cu smantana. De acrit se poate acrii fie cu otet, fie cu zeama de lamaie si se pune patrunjelul proaspat se toacata.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct